Într-o scurtă conversaţie, un bărbat întreabă o femeie:
– Ce tip de bărbat cauţi?
Ea rămase un moment tăcută, îl privi în ochi şi îi zise:
– Vrei să ştii într-adevăr?
El răspunse: Da!
Atunci ea începu să zică:
– Fiind femeie, sunt în poziţia de a-i cere bărbatului ceea ce eu nu pot face pentru mine. Plătesc facturile, mă ocup de casă, merg la piaţă, fac cumpărături şi totul fără ajutorul unui bărbat…Îmi pun întrebarea: Ce poţi tu să aduci în viaţa mea?
Bărbatul rămase privind. Gândea cu siguranţă că este vorba de bani.
Ea, ştiind ce gândeşte el, spuse:
– Nu mă refer la bani. Am nevoie de mai mult. Am nevoie de un om care să lupte pentru perfecţiune în toate aspectele vieţii.
El îşi încrucişa braţele, se afundă mai mult în fotoliu şi privind-o îi ceru să explice mai în detaliu.
Ea zise:
„- Caut pe cineva care să lupte pentru perfecţiune mentală, pentru că am nevoie de cineva cu care să conversez şi care să mă stimuleze din punct de vedere intelectual. Eu nu am nevoie de cineva simplu din punct de vedere mental. Am nevoie de cineva suficient de sensibil ca să înţeleagă prin ce trec eu ca femeie, dar suficient de puternic ca să mă încurajeze şi să nu mă lase să cad. Caut pe cineva pe care să îl respect ca să pot să fiu “ascultătoare”. Nu pot să fiu aşa cu cineva care nu poate să îşi rezolve singur problemele. Eu caut un bărbat care se poate ajuta pe sine însuşi pentru a ne ajuta reciproc. Caut un bărbat care să înţeleagă că sexul are importanţa lui într-un cuplu, dar că nu determină existenţa cuplului care se vrea cu adevărat fericit. Şi o femeie adevărată nu va accepta niciodată lângă ea un bărbat care este extraordinar… dar numai o oră ! Pentru simplul motiv că ziua are 24 de ore ! ”
Cand termină se uită la el şi îl văzu foarte derutat.
El îi zise:
– Ceri mult….
Ea răspunse:
– Valorez mult !