Nu fi trist, dar într-o zi voi părăsi acesta lume, unii înainte,alţii după, dar toţi vom avea timp, sunt sigură că în acea zi vei fi foarte trist, te văd în ţinuta ta neagră, călătorind și venind să-ţi iei rămas bun, cu o coroană de trandafiri, sau poate un buchet de trandafiri. Mă vei jeli,sufletul îți voi întrista…Iarta-ma dragostea mea.
Uite care e propunerea mea… ce zici în loc să-mi iei trandafiri când mor, adu-mi-i acum, după nu voi vedea cât de frumoși sunt sau să le simt mirosul..
Decât să bei cafea la priveghiul meu plângând, vino acum sa bem cafeaua aia, sigur va fi mai buna decât cafeaua pregătita in ziua respectivă.
Ce părere ai dacă în loc să vii la priveghiul meu elegant cu costum negru, vii azi în costum de orice culoare și vom mânca la un restaurant foarte drăguţ, nu-ţi face griji că voi plăti.
Îmi imaginez că în trista zi vei veni cu soția și copiii tăi…toată lumea va fi cu o faţă tristă, dacă o schimbăm ,vino acum și gătesc ce îți place ție.
Ce zici dacă în loc să călătorești disperat să ajungi la priveghiul meu , vii acum sa îmi spui ce te doare,când voi muri,nu am sa pot sa te mai liniștesc, aș putea vorbi cu tine atât de multe lucruri, dar esti mereu ocupat… ce zici dacă iei o pauză și stam de vorbă…
Spune-mi fiule ce părere ai despre propunerea mea, o schimb ziua morţii mele, vine și ziua aceea, vino azi și așa ne bucurăm amândoi, cat trăiesc mă voi bucura, morții nu vor mai fi acolo , sigur vrei să faci un priveghi frumos, dar pentru cine o vei face? De nu voi mai fi acolo.
Îmi pare rău că scriu dragostea mea, dar îmi este dor de tine. Eşti mai deștept decât acei copii care își plâng mamele când sunt morte și strigă la cer, că Dumnezeu a luat-o. Ei dau vina pe Dumnezeu pentru plecarea mamelor, dar nu au știut niciodată să mulțumească zilelor pe care Dumnezeu le-a dat ca să se bucure Unii regretă că nu prețuit la timp ființele ce le-a dat viața…Dar tu iubirea lui mama,ai fost cel mai bun copil din lume.
Eu cand eram tanara eram emotionata cand un baietel mi-a adus trandafiri, bomboane de ciocolata,canta sa ma cucereasca, ba chiar a devenit poet si a scris lucruri frumoase. Știi că sunt femeie și încă mă entuziasmează lucrurile astea, și jur că un trandafir de-al tău valorează mai mult decât toţi trandafirii care mi-au fost dăruiţi în toată viața mea.Dacă ai ști un mic detaliu m-ai face cea mai fericită femeie din lume.
O să mă înţelegi când o să ai copii și o să știi că orice îți oferă copilul tau valorează mai mult decât tot ce ți-a fost dăruit în viaţa ta.
Măi fiule nu te mai plictisesc, voiam doar să-mi schimb ziua morții cu ziua vieţii mele, să mă bucur de tine, să-ţi fiu lacrimile bucurii, bucură-te de mine atât de mult încât atunci când sunt plecata să nu regreţi de ce nu ai petrecut mai mult timp cu mine. Am multe sfaturi să îți dau, nu mă lăsa să le duc în mormânt…
Mama ta care te adoră