TIMISOARA. Dupa ce miercuri cerea modificarea restrictiilor generalizate, acum, odata ce au fost schimbate, iar printre altele vaccinatilor li se da libertate de miscare oricand si oriunde, primarul Dominic Fritz isi exprima multumirea fata de deciziile luate chiar inainte de momentul in care Timisoara ar fi intrat in carantina de noapte de weekend.
Salut decizia premierului Florin Cîțu de a reveni asupra hotărârii de a impune restricții generalizate asupra localităților, precum Timișoara, pentru vaccinați și nevaccinați deopotrivă. Anunțul de astăzi privind libertatea de mișcare pe baza certificatului verde va stimula vaccinarea și va susține economia, în special sectorul Horeca.
Este o victorie a normalității și mă bucur că vocea noastră s-a făcut auzită. Apelul de ieri cerea exact acest tip de acțiune: libertate de mișcare și de întrunire a celor vaccinați, cu respectarea măsurilor de protecție încurajarea și extinderea vaccinării, sprijinirea mediului economic.
Dar să nu uităm: situația este în continuare foarte serioasă. Spitalele din Timișoara sunt pline. Vă rog mult să fiți la fel de precauți cum ați fost la începutul pandemiei. Purtați mască, păstrați distanța și, dacă nu ați făcut-o deja, vaccinați-vă. Este singura cale să ieșim din acest coșmar„, transmite primarul Dominic Fritz.

Rata de infectare cu COVID a ajuns la Timisoara la 4,77 la mia de locuitori, joi.

 

Sursa: opiniatimisoarei.ro